Door Cécile Brouwer op 10 oktober 2016

PvdA H-S draagt José van Schie voor als nieuwe wethouder

De Partij van de Arbeid Hoogezand-Sappemeer is verheugd om José van Schie te kunnen voordragen als nieuwe wethouder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Zij vult de vacature in die ontstond na het plotselinge vertrek van wethouder Ger Lindeman.

José van Schie was van 2004 tot 2010 wethouder Onderwijs, Jeugd, Welzijn, Sport en Recreatie van de gemeente Groningen. Voor die tijd werkte ze in verschillende functies voor woningcorporaties in Groningen. Nu is José bestuurlijk actief bij diverse maatschappelijke organisaties, zoals het Jeugdcultuurfonds Groningen en Logeerhuis De Opstap. Vanuit haar bestuurlijke activiteiten is José bekend met de gemeente Hoogezand-Sappemeer en het gebied Midden-Groningen.

De ervaring die zij in haar loopbaan en als wethouder in Groningen heeft opgedaan sluit goed aan bij de portefeuille die zij in Hoogezand-Sappemeer gaat behartigen. Hiermee wordt naast het zoeken van een ervaren bestuurder ook de wens vervuld dat de nieuwe wethouder kennis en ervaring heeft op het werkgebied van de vorige wethouder.

José van Schie (60, en al 37 jaar lid van de PvdA) vertelt: ‘De rode draad in mijn leven  is dat ik altijd in mijn werk, in de politiek of als vrijwilliger, wil bouwen aan een samenleving waar iedereen gelijke kansen heeft. Waar iedereen meedoet, kan wonen in duurzame, betaalbare huizen, in leefbare buurten met goede voorzieningen en kan rekenen op zorg en ondersteuning als dat nodig is’’.

Fractie en bestuur zijn erg blij met de keuze: ‘’José is een ervaren en verbindend bestuurder, die haar werk doet vanuit een groot verantwoordelijkheidsbesef en menselijke betrokkenheid.’’ De PvdA H-S kijkt uit naar een goede samenwerking tussen de gemeenteraad en José van Schie als nieuw lid van het college. De kennismaking met de afdeling zal deze week plaatsvinden, waarna de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer de voordracht naar verwachting op 24 oktober zal bekrachtigen.