Herindeling

Herindelen in Groningen is een realiteit. We hebben ons uitgesproken voor een gemeentelijke herindeling met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Haren, mede op basis van de uitkomsten van het interactieve proces met de bevolking (de dorpenronde). Dit zal het uiteindelijk wel niet worden.

De herindelingstrein is vol op stoom en er is nog geen zicht op een resultaat. De voorkeuren van de Groninger gemeenten liggen ver uit elkaar.

  • We gaan voor het realiseren van een goede vertegenwoordiging van Slochteren in een nieuwe gemeenteraad van de nieuwe heringedeelde gemeente.
  • We willen waardevolle kenmerken van de cultuur in Slochteren meenemen naar een nieuwe gemeente. Dit betekent dat ook in een nieuwe gemeente ruimte moet zijn voor eigen initiatieven van inwoners.
  • We voelen ons verantwoordelijk om de gemeente Slochteren financieel gezond over te dragen aan de nieuwe heringedeelde gemeente. Dit verwachten we ook van de andere gemeenten.

 Voor de PvdA in Slochteren staat voorop, dat we zaken “dichtbij mensen” willen organiseren. Ondanks de goede mogelijkheden van het internet blijft het veelal mensenwerk.