Kandidaat raadslid

Gerard Martinus

Bestuurslid, Penningmeester
Gerard Martinus

Over Gerard Martinus

In 2002 ben ik lid geworden van de PvdA na jaren al trouw op de partij gestemd te hebben. Aangezet door de discussies die toen speelden over de betrokkenheid van de politiek bij de burger bedacht ik dat het probleem misschien ook wel ligt in de betrokkenheid van de burger bij de politiek. Wat voor mij betekende dat ik mijn steun voor de PvdA niet alleen in het stemhokje duidelijk moet maken, maar ook door ´van de partij´ te zijn. Ik ben toen ook gaan kijken of ik actief kon worden, maar door een reeks verhuizingen, een paar keer nieuw werk en niet te vergeten mijn kinderen is daar uiteindelijk niet veel van gekomen. Maar het is wel blijven kriebelen, en ben ik blij dat ik de kans heb met de andere bestuursleden de komende tijd de afdeling te ondersteunen. Eerst tot de verkiezingen, maar daarna in ieder geval tot aan de gemeentelijke herindeling. Daarnaast heb ik mij kandidaat gesteld voor de raad. Ik hoop natuurlijk dat de PvdA minimaal acht zetels haalt en de wethouder levert!

 Voor mij is de PvdA een partij die sociale waarden koppelt aan degelijk bestuur. Die op sociaal-democratische beginselen beleid kan formuleren waarmee mensen geholpen worden op alle bestuurlijke niveau´s in Nederland, van landelijk tot aan gemeentelijk. Een partij die oog heeft voor de positie van de mens in de maatschappij. Maar die ook de noodzaak van duurzame ontwikkeling ziet, zowel op ecologisch als economisch vlak. Ik wil de komende vier jaar voor de afdeling Slochteren mijn best doen om hier een steentje aan bij te dragen.

Oh ja, voor ik het vergeet: ik werk sinds 2007 met veel plezier voor GasTerra, de afgelopen jaren als projectleider Energietransitie.