Secretaris

Jan Hesseling

Fractiesecretaris
Jan Hesseling

Over Jan Hesseling

art4carnivale@gmail.com

Geboren: 23 augustus 1952 in Sellingen.

Mijn ouders gaven het goede voorbeeld. Zij waren in mijn beleving altijd al lid van de PvdA. We woonden in de gemeente Vlagtwedde (Sellingen en Ter Apel).  Alhoewel ik trouw stemde op de PvdA ben ik pas in 2006 lid geworden. Toen ook direct secretaris van de afdeling Slochteren. Ik was verbaasd over de smalle basis qua ledenaantal.

Ik heb in de gemeente Slochteren tussen 1990 en 1994 in Harkstede gewoond. In die periode werden Suzanne en Layla geboren. In 1996/97 en ‘98 woonde ik in Schildwolde en sinds 1999 woon ik prettig in Hellum.

School/Werk en andere activiteiten.

In Ter Apel haalde ik mijn HBS A diploma. Ik ging werken bij Philips in Stadskanaal. Als inkoper, via Londen, Groningen en Winschoten maakte ik mijn Philips periode vol. Onvrede in combinatie met carrièredrang deed me vertrekken. Ik kwam er achter dat zo’n stap niet automatisch leidt tot succes. Ik werkte daarna nog voor vier bedrijven. Het laatste bedrijf waar ik als inkoper werkte was AKZO Delfzijl. In de WAO beland en na omscholing tot re-integratieadviseur heb ik dat werk twee jaar gedaan. Dat was het einde van mijn (werk) loopbaan. Gelukkig heb ik activiteiten genoeg die me van de straat houden.

Ik ben sinds de oprichting in 2009, voorzitter van het kunstenaarscollectief De Draad. Wij organiseren o.a. het festival Art Carnivale. Ik ben hier presentator. In Het Oude Postkantoor (HOP) te Delfzijl richten we elke 2 maanden een nieuwe expositie in. Het is bijzonder inspirerend om in een creatieve omgeving als waar ik in zit te functioneren.

Muziek is mijn grote passie. Er is altijd en overal muziek bij mij. Voor Art Carnivale ben ik voortdurend op zoek naar mogelijke acts. In zo’n situatie is het mogelijk om het nuttige met het aangename te verenigen.

PvdA

Ik geloof erin dat het goed is dat, als er dan toch vervelende maatregelen op het gebied van sociale zekerheid genomen moeten worden, het door de PvdA gedaan wordt.